Česká transpersonální konference & beseda

Ahoj všichni!

Koncem dubna ve dnech 23.-24.4. proběhla první Česká transpersonální konference s podtitulem Revoluce vědomí a vnitřní transformace. Jen pro zajímavost, poslední konference transpersonální psychologie proběhla v ČR na počátku 90. let. Uspořádání letošní konference umožnilo větší sdílení mezi různými představiteli tohoto směru a rozšíření povědomí v odborné i laické veřejnosti, že zde existuje a jaká jsou jeho východiska.

Sešli se zde přední představitelé z různých institutů a dokonce přijel i zakladatel transpersonální psychologie Stanislav Grof.

Vedl jsem jeden z workshopů a velmi mile mne překvapil velký zájem o téma "zážitků mimo tělo" (Out-Of-Body Experience - OOBE / nebo-li "astrální cestování"), jak ze strany odborné veřejnosti, tak účastníků konference. Chtěl bych zde poděkovat všem v sále i těm, kteří si mne vyhledali později a jsem rád, že jsem jim mohl alespoň trochu rozšířit obzory o těchto zážitcích a zkušenostech.

V neděli 24.4. jsem z konference krátce odjel i do Divadla Na prádle, kde mne čekala beseda před divadelním představením Víkend s Bohem. Chtěl bych moc poděkovat organizátorům za umožnění této besedy, vážím si jejich pozvání. Divadlo má svoji jedinečnou atmosféru a bylo pěkné, být opět v tomto prostředí. Divadelní formát bohužel neumožňuje více zapojit do besedy i diváky, a tak doufám, že si besedu užili i tak a přinesla jim další inspiraci.

Jakmile budou v budoucnu další akce, budu se snažit napsat informace na stránky, co nejdříve (a nikoliv až zpětně). :)

Přeji pěkné jarní dny a ať se Vám daří!

Tom Poutník